top of page
Writer's pictureNFTR

Lederpraten: Ida Kristine Jakobsen

- Vi har gjort store omstillinger for å tilpasse driften til dagens situasjon, men vi holder fremdeles åpent og gleder oss over hver eneste booking vi får inn, sier hotelldirektør Ida Kristine Jakobsen.

Hotelldirektør Ida Kristine Jakobsen

Navn: Ida Kristine Jakobsen Tittel: Hotelldirektør Bedrift: Clarion Hotel The Edge Ansatte: 196 Kjernevirksomhet: Hotelldrift

Først av alt, kordan går det?

- Det er det store spørsmålet. Prøver alltid å ta et globalt perspektiv når jeg svarer på det, og da kan man tenke at man er heldig som kan svare at det går bra. Vi lever i verdens beste land og da er det bare å feste blikket fremover og tenke positivt.

Hvordan rammes Clarion Hotel The Edge av koronaviruset?

- Vi rammes ekstremt hardt. Vi har vært nødt å permittere nesten samtlige ansatte, da det meste av overnatting og møtevirksomhet fremover har blitt kansellert. Vi har gjort store omstillinger for å tilpasse driften til dagens situasjon, men vi holder fremdeles åpent og gleder oss over hver eneste booking vi får inn.

Hvordan utfordres du som leder i denne tiden?

- På alle områder. Det å stå i en krise med så mange usikkerhetsmomenter skaper sterke

følelser. Det gjør så vondt i hjertet å ha vært nødt å permittere gode kollegaer og jeg tenker

på dem og den usikkerheten de står i nå hver eneste dag. Jeg har så lyst å være et slags

orakel og kunne gi et tydelig svar på alt alle lurer på. Hvor lenge kommer dette til å vare? Når vil man kunne komme tilbake på jobb?


- Når man ikke kan svare på det, handler jo utfordringene da om å både holde sin egen og andres motivasjon og fremtidshåp oppe. Jeg pleier å si at “a smooth sea never made a skilled sailor” - og nå kan man jo absolutt si at det stormer som verst og at man får testet sitt lederskap. Som kaptein på denne ‘skuta’ så lovpriser jeg meg hver dag over å ha et så dyktig team rundt meg. Mine kollegaer er virkelig noen av de flinkeste i bransjen og jeg føler av og til at jeg ikke klarer å fortelle de nok hvor takknemlig og stolt jeg er av dem.

Hva tror du blir de langsiktige konsekvensene?

- Jeg tror at de vil bli at vi som samfunn kommer til å tenke nytt. Jeg har en sterk tro på at det må komme noe godt ut av dette. Vi er nødt å samhandle på en helt annen måte nå enn

tidligere, noe som er en viktig ny lærdom vi skal ta med oss. Jeg tror (og håper) at

individuelle, egoistiske baktanker er noe som dør ut med viruset, der samarbeid og

emosjonelle verdier/egenskaper vokser frem. Jeg håper at kreative næringer og yrkesfag får

en fornyet respekt. Ellers, om jeg skal svare rent ‘bedriftsøkonomisk’, så ser vi allerede nå at

dette kan få langsiktige konsekvenser for oss. Vi, som alle andre- må bare være veldig flinke

nå og følge alle råd og anbefalinger fra helsemyndighetene, og sammen sørge for å beskytte vårt helsevesen. Vi har en enorm respekt for den jobben helsearbeidere står i nå og jo mindre jobb vi sørger for å gi dem, jo fortere kan forhåpentligvis resten av verden og oss

komme opp på beina igjen.

Hva synes du om myndighetenes tiltak?

- De er gode og viktige. Vi er selvsagt spente på hvordan de følges opp etterhvert som tiden

går, for det er nok svært få i denne bransjen som vil klare seg uten inntekter i lang tid.

Umiddelbart håper jeg at det også blir sett på en videre reduksjon i mva. satsen, da spesielt

på servering. Når man skal selge et måltid, er det ikke mye man sitter igjen med etter utgifter til personale og råvarer.

Hva har overrasket deg positivt i denne situasjonen?

- At en krise som dette styrker det meste. Man får en sterkere ‘kampvilje’, man får sterkere følelser, en sterkere trang til å fortelle de rundt seg at man er glad i dem, som i seg selv styrker hjertet. Det føles ut som vi som samfunn plutselig ble kastet inn i et maraton sammen, som ingen av oss hadde trent til. Vi kan kun komme oss i mål ved å hjelpe hverandre, for ALLE skal i mål!

Hvordan kobler du av?

- Jeg har egentlig i mange år hatt litt utfordringer med å klare å koble av, om jeg skal være

ærlig. I perioder der jeg er veldig stresset, mediterer jeg. Det fungerer veldig bra for meg.

Ellers er jeg er jo så heldig å være beriket i livet med en veldig morsom samboer og tre

apekatter av noen barn, så jeg går jo fra en hektisk dag på jobb til et spinnvilt hjem. Barn gir

seg jo generelt pokkers i om foreldre har vært på jobb og hva de har holdt på med der, og det er egentlig en stor befrielse. Når den største krisen på hjemmebane handler om man får en blå kopp når man ville ha en orange, så føler jeg kanskje at det er en “avkobling” i seg selv. Det krever liksom et litt annet fokus :)

Takk for praten Ida!


Om lederpraten:

Lederpraten er en artikkelserie med mål om å dele erfaringer ledere sitter med under koronakrisen. Vi i Næringsforeningen håper dette kan bidra til åpenhet og inspirere andre ledere, og ikke minst til å se nye muligheter i en krevende tid. Ønsker du eller din bedrifts leder å bli intervjuet? Ta kontakt med rådgiver Emilie Isaksen på emilie@nftr.no.

Comments


bottom of page