Foto: Marius Fiskum
Nytt om navn

Ny direktør ved Nord-Norges Europakontor

Direktør i Næringsforeningen, Nils Kristian Sørheim Nilsen tiltrer stillingen som direktør ved Nord-Norges Europakontor i Brüssel. Han starter i jobben 1. oktober.
Onsdag, 5 juli, 2017 - 13:51

- Dette er en svært viktig ansettelse i en tid hvor det skjer mye i EU av stor betydning for Nord-Norge. Jeg ser fram til samarbeidet med den nye direktøren vår i Brussel, sier styreleder for Nord-Norges Europakontor, Tomas Norvoll i en pressemelding.

Sørheim Nilsen har tidligere erfaring  bl.a. som politisk rådgiver, byråd i Tromsø kommune og prosjektleder i Innovasjon Norge. Han har også en doktorgrad som er svært relevant for det arbeidet han skal ta fatt på i Brussel.

- Jeg ser veldig frem til å begynne i en jobb som er veldig viktig for Nord-Norge. Sammen med resten av staben ved Nord-Norges Europakontor skal vi bidra til at Nord-Norge i størst mulig grad skal kunne forstå og nyttiggjøre seg de muligheter som EU representerer. Samtidig skal vi fremme eiernes,- samarbeidspartnernes- og landsdelens interesser i Brussel. Ved å gå til denne stillingen, søker jeg meg ikke bort fra den stillingen jeg har hatt de tre siste årene. Jeg søker meg til en stilling som jeg anser som noen av det mest spennende og viktige en nordlending kan jobbe med i utlandet.  Det blir litt trist å forlate gode kolleger, styre, medlemmer og andre samarbeidspartnere i Næringsforeningen. Dette er også en veldig spennende jobb, med mange kontaktpunkter og interessante prosesser og prosjekter, sier Sørheim Nilsen.     

- Vi gratulerer Nils Kristian med ny jobb som direktør, sier styreleder i Næringsforeningen Stein Windfeldt. Vi synes det er synd å miste han, men ønsker han lykke til videre med nye utfordringer. Arbeidet med å finne ny direktør starter like etter sommerferien.

Europakontoret i Nord-Norge eies av Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner, og har som mål å være en døråpner til EU og EUs aktører for politisk ledelse og næringsliv i nord.

Totalt har kontoret tre ansatte inkludert direktøren, og én traineestilling.

Havbruksnæringen bidrar med betydelige verdier i Troms fylke. I 2015 kjøpte havbruksnæringen varer og tjenester for 5,4 milliarder kroner. Av disse innkjøpene gikk 2,3 milliarder kroner til bedrifter i Troms.
Fredag, 12 januar, 2018 - 06:00
Brasil, som tidligere ikke har tillatt reisende å importere varer med carnet, har nå snudd i saken. Så alle reisende som har behov for deklarere varer kan nå også gjøre det på reiser til Brasil.
Onsdag, 6 desember, 2017 - 11:12
Ringvirkningsanalysen - fiskeri for Troms Fylke 2017 er lansert og nedenfor kan du laste ned hele rapporten.
Mandag, 27 november, 2017 - 12:23
Vi ønsket å finne ut hvor mange milliarder kommunen tjener på fiskeri og havbruk og bestilte, sammen med Troms fylkeskommune, en ringvirkningsanalyse fra Nofima, som skulle finne nøyaktige tallene. I går lanserte vi analysen om fiskeri på årsmøtet til Fiskebåt Nord, som bl.a. viser at den fangstbaserte fiskerinæringen i Troms sysselsatte rundt 2.000 personer og bidro med 346 millioner kroner i skatt i 2015. Og at sjømaten vi fanger skaper betydelige ringvirkninger for fiskerihavna Tromsø og kystsamfunnene på yttersida. 
Fredag, 24 november, 2017 - 09:48
En ny undersøkelse om digitalisering, utført av Næringsforeningen i Tromsøregionen i samarbeid med IT-spesialisten Atea, avslører at 25 prosent av våre medlemsbedrifter ikke opplever at deres arbeidsplass har tatt tilstrekkelige grep for å imøtekomme EUs nye personvernforordning.
Fredag, 3 november, 2017 - 13:59
Nyhet
Trude Nilsen (39) er ansatt som ny direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, hun begynner i stillingen 1. januar 2018. Trude vil bli Næringsforeningens ansikt og stemme utad,  og skal lede foreningens administrasjon som nå teller tre årsverk. Næringsforeningen representerer 850 bedrifter i Tromsøregionen og er den fjerde største næringsforeningen i Norge.
Tirsdag, 3 oktober, 2017 - 13:00
Nyhet
Næringsforeningen i Tromsø-regionen har ansatt Marianne Saus som administrativ leder, og Siren Somby som administrasjonsmedarbeider. De vil lede og bemanne Næringsforeningens kontor fremover. Engasjementene er midlertidig i påvente av tiltredelse av ny direktør.
Tirsdag, 19 september, 2017 - 13:12
Fag
Mulighetene har blitt mange ved annonsering av jobbmuligheter. Hvilke muligheter finnes og hvilke annonseplattformer bør din bedrift benytte?
Tirsdag, 27 juni, 2017 - 15:49
Fag
Det fysiske arbeidsmiljøet er en viktig premissgiver for et godt arbeidsmiljø. Hvordan vi som medmennesker og kollegaer snakker og samarbeider med hverandre, farges av hvordan det fysiske arbeidsmiljøet er utformet.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 10:16
Nytt om navn
Direktør i Næringsforeningen, Nils Kristian Sørheim Nilsen tiltrer stillingen som direktør ved Nord-Norges Europakontor i Brüssel. Han starter i jobben 1. oktober.
Onsdag, 5 juli, 2017 - 13:51
Debatt
Vi har ikke har råd eller tid til å bedrive tullete synsing rundt utbyggingsprosjekter som åpenbart kan bidra til å lette en vanskelig boligsituasjon i byen.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 09:55
Debatt
Vi må handle raskt for å unngå at næringslivet- og utviklingen stopper opp – bokstavelig talt.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 09:11
Medlemsnyhet
Fredag, 24 februar, 2017 - 12:04
Nyhet
Nå inviteres næringslivet i Tromsø til å komme med innspill til hvordan Tromsø skal utvikles som Arktisk Hovedstad.
Tirsdag, 30 mai, 2017 - 10:16
Nyhet
- Du går glipp av utrolig mye spennende viss du som nordmann ikke har besøkt Nord-Norge, sier Mikele Capoferro fra Asker.
Onsdag, 13 juli, 2016 - 18:47