Nyhet

Stor interesse for Byggebørsen 2017

Næringsforeningen har siden 1997 arrangert Byggebørsen - en møteplass for utbyggere, entreprenører, leverandører og andre med interesse for utviklingen vi står overfor i regionen. I år fyller Byggebørsen 20 år, og populæriteten øker stadig.
Onsdag, 18 januar, 2017 - 10:57

– Arrangementet er bygget stein på stein, og vi har funnet en struktur som gir en god kombinasjon av informasjon om nye prosjekter, samtidig som det er en nyttig møteplass for bransjen, forteller Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen.

- Nytt av året, er at vi får inn en internasjonal dimensjon. Både Kiruna og Gallivarre kommune, hvor store utbygginger og endringer skal gjøres, stiller med innledere, forteller Sørheim Nilsen.

- Grunnet den økte populariteten, legges årets arrangement, som i 2016, utenfor eget hus. Tidligere år har vi hatt ventelister for å delta, men siden Byggebørsen er lagt til Scandic Ishavshotell, har vi fremdeles plass til flere deltagere, sier Sørheim Nilsen.

Rammeavtaler                                                                     

Det er foreløpig ti innledere på Byggebørsen. Mange av disse skal presentere flere prosjekter og rammeavtaler både i kommunen, fylket, landsdelen og nordlige Sverige. Dette er prosjekter som skal ut på anbud i løpet av relativt kort tid, og entreprenører og utbyggere får derfor et unikt innblikk i hva som kommer.

Her er oversikten over innledere som skal presentere sine prosjekter:

 • Statsbygg v/ eiendomsforvalter Ståle Eilertsen
 • Tromsø kommune v/ utbyggingssjef Øystein Dale
 • UiT Norges arktiske universitet v/ prosjektseksjonssjef Øistein Hanssen
 • UiT Norges arktiske universitet v / rådgiver Renate Myrvang, avd. for økonomi
 • Tromsø kommune, bolig
 • Tromsø Havn KF v/ havnesjef Hallvar Pettersen
 • Vann og avløp – Tromsø kommune v/ plan- og utbyggingsleder Jan Stenersen
 • Arnestedet Eiendom AS v/ adm. dir. Even Liahjell
 • Kiruna kommune v/ Lars Beckstrøm
 • Gällivarre kommune v/ Peter Larson, Norrbotten Handelskammer
 • Næringsforeningen i Tromsøregionen; oppsummering v/ direktør Nils Kr. Sørheim Nilsen

 For påmelding til Byggebørsen 2017: trykk her

Siste frist for å bestille gavekort før jul fra Næringsforeningen er 21. desember kl 12.00.
Onsdag, 13 desember, 2017 - 15:25
Brasil, som tidligere ikke har tillatt reisende å importere varer med carnet, har nå snudd i saken. Så alle reisende som har behov for deklarere varer kan nå også gjøre det på reiser til Brasil.
Onsdag, 6 desember, 2017 - 11:12
Ringvirkningsanalysen - fiskeri for Troms Fylke 2017 er lansert og nedenfor kan du laste ned hele rapporten.
Mandag, 27 november, 2017 - 12:23
Vi ønsket å finne ut hvor mange milliarder kommunen tjener på fiskeri og havbruk og bestilte, sammen med Troms fylkeskommune, en ringvirkningsanalyse fra Nofima, som skulle finne nøyaktige tallene. I går lanserte vi analysen om fiskeri på årsmøtet til Fiskebåt Nord, som bl.a. viser at den fangstbaserte fiskerinæringen i Troms sysselsatte rundt 2.000 personer og bidro med 346 millioner kroner i skatt i 2015. Og at sjømaten vi fanger skaper betydelige ringvirkninger for fiskerihavna Tromsø og kystsamfunnene på yttersida. 
Fredag, 24 november, 2017 - 09:48
En ny undersøkelse om digitalisering, utført av Næringsforeningen i Tromsøregionen i samarbeid med IT-spesialisten Atea, avslører at 25 prosent av våre medlemsbedrifter ikke opplever at deres arbeidsplass har tatt tilstrekkelige grep for å imøtekomme EUs nye personvernforordning.
Fredag, 3 november, 2017 - 13:59
Nyhet
Trude Nilsen (39) er ansatt som ny direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, hun begynner i stillingen 1. januar 2018. Trude vil bli Næringsforeningens ansikt og stemme utad,  og skal lede foreningens administrasjon som nå teller tre årsverk. Næringsforeningen representerer 850 bedrifter i Tromsøregionen og er den fjerde største næringsforeningen i Norge.
Tirsdag, 3 oktober, 2017 - 13:00
Nyhet
Næringsforeningen i Tromsø-regionen har ansatt Marianne Saus som administrativ leder, og Siren Somby som administrasjonsmedarbeider. De vil lede og bemanne Næringsforeningens kontor fremover. Engasjementene er midlertidig i påvente av tiltredelse av ny direktør.
Tirsdag, 19 september, 2017 - 13:12
Fag
Mulighetene har blitt mange ved annonsering av jobbmuligheter. Hvilke muligheter finnes og hvilke annonseplattformer bør din bedrift benytte?
Tirsdag, 27 juni, 2017 - 15:49
Fag
Det fysiske arbeidsmiljøet er en viktig premissgiver for et godt arbeidsmiljø. Hvordan vi som medmennesker og kollegaer snakker og samarbeider med hverandre, farges av hvordan det fysiske arbeidsmiljøet er utformet.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 10:16
Nytt om navn
Direktør i Næringsforeningen, Nils Kristian Sørheim Nilsen tiltrer stillingen som direktør ved Nord-Norges Europakontor i Brüssel. Han starter i jobben 1. oktober.
Onsdag, 5 juli, 2017 - 13:51
Debatt
Vi har ikke har råd eller tid til å bedrive tullete synsing rundt utbyggingsprosjekter som åpenbart kan bidra til å lette en vanskelig boligsituasjon i byen.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 09:55
Debatt
Vi må handle raskt for å unngå at næringslivet- og utviklingen stopper opp – bokstavelig talt.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 09:11
Medlemsnyhet
Fredag, 24 februar, 2017 - 12:04
Nyhet
Nå inviteres næringslivet i Tromsø til å komme med innspill til hvordan Tromsø skal utvikles som Arktisk Hovedstad.
Tirsdag, 30 mai, 2017 - 10:16
Nyhet
- Du går glipp av utrolig mye spennende viss du som nordmann ikke har besøkt Nord-Norge, sier Mikele Capoferro fra Asker.
Onsdag, 13 juli, 2016 - 18:47