Fag

På jakt etter de beste kontorstolene? Tenk gjennom dette før du kjøper

Fokuset rundt kontorstoler ligger ofte i designet og hvordan stolen tar seg ut på kontoret. Ergonomi og hvordan stolen påvirker helsen kommer ofte i andre rekke. Vi har samlet 7 punkter du bør tenkte gjennom ved valg av kontorstol.
Torsdag, 28 juli, 2016 - 09:57

GOD STØTTE TIL RYGGEN DIN

Ryggen er et av kroppens svake ledd og må behandles med respekt. Derfor bør kontorstolen følge kroppen din, ikke omvendt. En ergonomisk kontorstol følger dine linjer og gir deg mulighet til å tilpasse stolens nedre ryggdel slik at du får optimal støtte for din rygg.

LETT Å STILLE INN TIL RIKTIG HØYDE

Høyden på stolen skal være lett å tilpasse slik at du får føttene komfortabelt i gulvet. Samtidig bør du sitte så høyt at du har hofteleddet 1-2 cm høyere enn kneleddet. På den måten avlastes korsryggen mest mulig.

REGULERBAR SETEDYBDE

Setets dybde bør kunne reguleres. Det anbefales å sitte med 3-4 fingres avstand fra setekant til knehasene. Dette for mest mulig avlastning av sitteflaten uten å oppleve avklemming på baksiden av kneet.

HJUL GJØR DEG MER BEVEGELIG

En kontorstol bør ha hjul. Dette gjør stolen mer fleksibel i bruk. Ved å rulle unngår du uheldige arbeidsstillinger som for eksempel å strekke deg etter papirer og permer. Hvilke hjul du trenger avhenger av om underlaget er mykt eller hardt. Du skal ha anledning til å kunne bevege deg enkelt.

HVILE FOR FØTTENE

Føttene skal hvilke komfortabelt, enten i gulvet eller på stolens fothviler. En faktor som påvirker dette er riktig høydejustering av stolen.

VELG ARMLENER OG NAKKESTØTTE

Armlener og nakkestøtte er valgfritt på mange kontorstoler, men jeg anbefaler å velge dette for å forebygge nakke og skulderplager. Armlenene bør kunne justeres slik at armene ligger tett til kroppen og har en vinkel som gjør at du slapper av i skuldrene.

MATERIALER SOM «PUSTER»

Stoffet bør kunne “puste” slik at du får en behagelig stol å sitte i, uten å svette eller klø. Samtidig skal den ha nok fyll til å gi god støtte uten at det føles hardt eller ubehagelig. Stolen skal tåle ulike kropper og vekter gang på gang uten å formes eller slites ned.

Avslutningsvis vil vi nevne at bevegelse og aktivitet er nøkkelen til god helse – også når du sitter. Når du skal velge kontorstol, kan det derfor være lurt å finne en stol som gir deg mulighet til å sitte på så mange forskjellige måter som mulig.

Husk: Kroppen din er skapt for bevegelse og variasjon!

Siste frist for å bestille gavekort før jul fra Næringsforeningen er 21. desember kl 12.00.
Onsdag, 13 desember, 2017 - 15:25
Brasil, som tidligere ikke har tillatt reisende å importere varer med carnet, har nå snudd i saken. Så alle reisende som har behov for deklarere varer kan nå også gjøre det på reiser til Brasil.
Onsdag, 6 desember, 2017 - 11:12
Ringvirkningsanalysen - fiskeri for Troms Fylke 2017 er lansert og nedenfor kan du laste ned hele rapporten.
Mandag, 27 november, 2017 - 12:23
Vi ønsket å finne ut hvor mange milliarder kommunen tjener på fiskeri og havbruk og bestilte, sammen med Troms fylkeskommune, en ringvirkningsanalyse fra Nofima, som skulle finne nøyaktige tallene. I går lanserte vi analysen om fiskeri på årsmøtet til Fiskebåt Nord, som bl.a. viser at den fangstbaserte fiskerinæringen i Troms sysselsatte rundt 2.000 personer og bidro med 346 millioner kroner i skatt i 2015. Og at sjømaten vi fanger skaper betydelige ringvirkninger for fiskerihavna Tromsø og kystsamfunnene på yttersida. 
Fredag, 24 november, 2017 - 09:48
En ny undersøkelse om digitalisering, utført av Næringsforeningen i Tromsøregionen i samarbeid med IT-spesialisten Atea, avslører at 25 prosent av våre medlemsbedrifter ikke opplever at deres arbeidsplass har tatt tilstrekkelige grep for å imøtekomme EUs nye personvernforordning.
Fredag, 3 november, 2017 - 13:59
Nyhet
Trude Nilsen (39) er ansatt som ny direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, hun begynner i stillingen 1. januar 2018. Trude vil bli Næringsforeningens ansikt og stemme utad,  og skal lede foreningens administrasjon som nå teller tre årsverk. Næringsforeningen representerer 850 bedrifter i Tromsøregionen og er den fjerde største næringsforeningen i Norge.
Tirsdag, 3 oktober, 2017 - 13:00
Nyhet
Næringsforeningen i Tromsø-regionen har ansatt Marianne Saus som administrativ leder, og Siren Somby som administrasjonsmedarbeider. De vil lede og bemanne Næringsforeningens kontor fremover. Engasjementene er midlertidig i påvente av tiltredelse av ny direktør.
Tirsdag, 19 september, 2017 - 13:12
Fag
Mulighetene har blitt mange ved annonsering av jobbmuligheter. Hvilke muligheter finnes og hvilke annonseplattformer bør din bedrift benytte?
Tirsdag, 27 juni, 2017 - 15:49
Fag
Det fysiske arbeidsmiljøet er en viktig premissgiver for et godt arbeidsmiljø. Hvordan vi som medmennesker og kollegaer snakker og samarbeider med hverandre, farges av hvordan det fysiske arbeidsmiljøet er utformet.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 10:16
Nytt om navn
Direktør i Næringsforeningen, Nils Kristian Sørheim Nilsen tiltrer stillingen som direktør ved Nord-Norges Europakontor i Brüssel. Han starter i jobben 1. oktober.
Onsdag, 5 juli, 2017 - 13:51
Debatt
Vi har ikke har råd eller tid til å bedrive tullete synsing rundt utbyggingsprosjekter som åpenbart kan bidra til å lette en vanskelig boligsituasjon i byen.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 09:55
Debatt
Vi må handle raskt for å unngå at næringslivet- og utviklingen stopper opp – bokstavelig talt.
Onsdag, 21 juni, 2017 - 09:11
Medlemsnyhet
Fredag, 24 februar, 2017 - 12:04
Nyhet
Nå inviteres næringslivet i Tromsø til å komme med innspill til hvordan Tromsø skal utvikles som Arktisk Hovedstad.
Tirsdag, 30 mai, 2017 - 10:16
Nyhet
- Du går glipp av utrolig mye spennende viss du som nordmann ikke har besøkt Nord-Norge, sier Mikele Capoferro fra Asker.
Onsdag, 13 juli, 2016 - 18:47